RÓLUNK
2016-BAN SZÜLETETT DESIGN TERMÉKCSALÁD

Verebélyi Tamás tervező, egyedi bútorokat készítő kisérletező műhelyében készült. Minőségi, folyamatosan fejleszthető környezettudatos modulrendszer megalkotása volt a cél, amit bárki könnyedén alakíthat, építhet.

Az első teszt elem egy kerékpár kosár volt ami közel másfél évig nap mint nap, télen nyáron állta a sarat a budapesti forgalomban.

A Binpile átgondolt, finoman megmunkált design “tégla” fából, minden egyes darabja önmagában is használható termék, elemeink hosszútávra készülnek, folyamatosan új modulokat fejlesztünk. Az új sejtek különféle módon kapcsolhatók a már meglévőkhöz, az összeépítés egyszerű, nem igényel szaktudást, több szerelési mód létezik a felhasználás módjától függően.

TRADÍCIONÁLIS ALAPANYAGOK

Alapanyaga a 19. század második felében érkezett folyókon úsztatva a Kárpátokból, a szálfa tutajokon különféle faeszközöket és gyümölcsöt is szállítottak, itt utaztak az ácsok is akik ebből az anyagból építették az akkori Budapest háztetőit. Csak a Vágon évente több mint tízezer tutajt úsztattak le Komáromig.

A Binpile teljes mértékben kézzel készül a munkafolyamat odafigyelést igényel, egy-egy elem igen sok illesztést és felületet hordoz, ezek ragasztása, kézi csiszolása körülményes munkával jár, ez kizárólag kézzel végezhető, későbbi célunk az ebből adódó munkahelyteremtés.

Felhasználása sokrétű, bérelhető vagy megvásárolható, építhető installáció vagy bútor, készülhet rendezvény(kiállítás, esküvő, fesztivál…) objekt, grafikai elemként is megjelenhet, lehet iroda vagy lakás berendezés, iskola bútor, polc, szék, asztal, pad…
DIY csomagjainkból kisebb design tárgyak készíthetők.


CSAPATUNK
VEREBÉLYI TAMÁS Tulajdonos, tervező
SZILÁGYI ATTILA BALÁZS Termékfejlesztő, termékmanager, szobrász
KELLER CSONGOR Online manager